weekendresor

Att resa bort är enligt många bland det absolut bästa som finns. Man behöver dock inte ge sig iväg på en lång semesterresa för att få ett break i den stressiga vardagen eller för att upptäcka världen, utan en weekendresa kan vara ett precis lika bra sätt att unna sig själv en upplevelse för livet. Tack vare flyget kan man snabbt ta sig till olika platser i världen, vilket gör att weekendresans möjligheter är närmast oändliga. Dessa är bara några av de fantastiska städer du runt om i världen som du lämpar sig utmärkt för weekendresor:

London

London är ganska nära men ändå annorlunda från det vi är vana vid här hemma. Det är också en stad som passar som resmål året runt. Klassiska engelska pubar, mat från jordens alla hörn och prisvärd shopping är bara några av de saker som talar för den brittiska huvudstaden.

Barcelona

En weekend i Barcelona blir vad man gör den till. För den fotbollsfrälste är en fotbollsmatch naturligtvis ett måste men staden är så mycket mer än så. Du kan till exempel njuta av den fantastiska kulturen och arkitekturen, shoppa, avnjuta goda måltider eller slappna av på en av stadens badstränder.

Rom

Den antika staden Rom är fullspäckad med sevärdheter som bland annat Colosseum och Vatikanen. Den italienska matkulturen är någonting utöver det vanliga och utgör tillsammans med de historiska sevärdheterna höjdpunkterna under din vistelse i Rom.

Prag

Den tjeckiska huvudstaden har vacker arkitektur, en spännande historia, billig shopping och god mat. Och då har vi inte ens nämnt ölen. Om du gillar öl är en resa till Prag ett måste, med stadens alla mikrobryggerier och ölhallar.

New York

New York är staden som aldrig sover. Här möts människor från hela världen som alla jagar en sak: den amerikanska drömmen. Här hittar du restauranger av högsta klass och massor med sevärdheter som måste upplevas.