Hit flyr du kylan 2016

Hit flyr du kylan 2016

När vintern är kommen och allt känns som ett enda evigt mörker, är det dags att lämna landet för varmare breddgrader. Vart ska man då bege sig för att undkomma kylan under 2016? Det finns många bra resmål att välja bland och vi kommer att ge dig några tips på sådana för att locka din reseaptit.

Kapstaden i Sydafrika

Vad kan väl vara ett bättre sätt att fly kylan på än att ge sig ut på ett safariäventyr på den afrikanska savannen? Kapstaden har också ett brett utbud av restauranger och hotell och ett aktivt nattliv. Om du fortfarande är sugen på att se vilda djur efter din safaritur, kan du även åka på ett marint safari och få se vithajar och pingviner med dina egna ögon.

Franska Polynesien

Franska Polynesien är en ö i Stilla Havet, belägen mitt mellan Australien och Sydamerika. Till skillnad från många andra paradisöar som har drabbats av zikaepidemin, har Franska Polynesien klarat sig undan eländet. Här kan du bo en mysig hydda bara någon meter över havsnivån och simma i det varma havet, medan dina kollegor tvingas skrapa bilrutan och kämpa med låssprayen.

Venedig i Italien

Venedig är en av Europas häftigaste och mest berömda resmål, tack vare sina drygt 100 små öar som är sammankopplade med broar. Det är också en av de mest romantiska platserna i världen och det milda klimatet gör Venedig till ett utmärkt ställe att spender några dagar eller veckor under vinterhalvåret.

Curaçao

Curaçao är ett område i Karibiska havet som tillhör Nederländerna, vilket syns på arkitekturen som går i alla möjliga färger. Många kända nätcasinon håller av skattemässiga skäl till här och du som vill fly från den svenska kylan gör också rätt i att resa till Curaçao. Förutom det varma vädret kan du upptäcka de historiska byggnaderna eller ta det lugnt på någon av de 30 sandstränderna.

Flygstol eller charter

Flygstol eller charter

En charterresa kan vara ett bra sätt att få ner priset om du vill ge dig iväg och få en bra deal på din resa. Du i vissa fall kan spara upp till flera tusen kronor på att själv boka hotell och flyg istället för att åka på charterresa, men det kan också vara precis tvärtom. Att ta hand om alla bokningar på egen hand kan dessutom vara betydligt krångligare. Så vilket är egentligen det bästa sättet att resa med flyg – flygstol eller charter? Svaret på den frågan ska vi försöka ge dig här.

Om du själv bokar flygresan ska du hålla ett extra öga på lågprisbolagen, det är nämligen hos dem du kan spara pengar jämfört med charterresan. Att flyga reguljärt med till exempel SAS eller andra flygbolag kostar vanligtvis mer än att åka på charterresa. Chartern kan dessutom ge en kortare flygtid, vilket gör att du kommer direkt till din destination utan att behöva mellanlanda i en annan storstad.

Om flygstol eller charter är det bästa alternativet för dig beror helt på dina personliga preferenser.

Charter är billigare, reguljärt flyg snabbare

Du som reser till Thailand eller andra asiatiska länder kan ofta tjäna på att knåpa ihop resan på egen hand. Det är ganska enkelt att hitta ett billigt boende och många reguljära flygbolag har ofta kampanjpriser till länder i Asien. När det gäller mer avlägsna resmål, som till exempel Mexiko och Västindien, kan det vara dyrt att flyga reguljärt och du kommer dessutom tvingas mellanlanda upprepade gånger. I sådana fall kan chartern vara både billigare och snabbare ta dig dit du ska.

Då priset är den viktigaste faktorn behöver du generellt sett vara beredd på att resan kommer bli lite bökigare. Resan till Thailand kan exempelvis gå via Bangkok, där du kan behöva byta flygbolag för att ta dig vidare. Restiden kan lätt bli längre men priset blir också betydligt lägre. Om flygstol eller charter är det bästa alternativet för dig beror helt på dina personliga preferenser.

Parsemester

Parsemester

En romantisk resa på tur man hand kan vara precis det som behövs för att skaka liv i ditt förhållande igen. Om du trodde att förhållandet skulle gynnas av att ni stannar hemma och umgås tror du fel. Här ger vi dig några fördelar med att ge sig iväg på parsemester.

Att boka resan kan göra dig lyckligare

Att ha en resa att se fram emot kan få dig på bättre humör, det är bevisat. I en studie som publicerades för några år sedan upplevde deltagarna att de blev lyckligare bara av att boka sin resa. Denna sinnesstämning infann sig direkt och varade i genomsnitt i åtta veckor.

Resor ökar kvinnors välmående

I en amerikansk studie fann forskarna att kvinnor som regelbundet åkte på semester inte blev spända, trötta och deprimerade i samma utsträckning som andra. Deras generella livskvaliteten ökade dessutom och så även deras prestationer på jobbet.

Resor minskar risken för hjärtsjukdomar hos män

En annan amerikansk studie visade att medelålders män som regelbundet åkte på semester löpte en minskad risk att drabbas av olika dödsorsaker i allmänhet och i synnerhet livshotande hjärtsjukdomar.

En resa kan förbättra ert förhållande

Samma studie som visade att resor är bra för medelålders män, visade också att kvinnor som regelbundet åker på semester och andra resor är mer nöjda med sina äktenskap. De som i större utsträckning stannade hemma berättade att de upplevde att den tid de spenderade hemma tillsammans med sina barn eller sin make var negativ.

Resor gör dig mindre stressad på jobbet

Om du är trött på att höra din make, fru, pojkvän eller flickvän klaga på hur det är på hans/hennes arbetsplats, är det dags för ett avbrott. Forskning på området visar att man kan minska den stress man upplever på arbetsplatsen genom att åka iväg på en resa.