Parsemester

En romantisk resa på tur man hand kan vara precis det som behövs för att skaka liv i ditt förhållande igen. Om du trodde att förhållandet skulle gynnas av att ni stannar hemma och umgås tror du fel. Här ger vi dig några fördelar med att ge sig iväg på parsemester.

Att boka resan kan göra dig lyckligare

Att ha en resa att se fram emot kan få dig på bättre humör, det är bevisat. I en studie som publicerades för några år sedan upplevde deltagarna att de blev lyckligare bara av att boka sin resa. Denna sinnesstämning infann sig direkt och varade i genomsnitt i åtta veckor.

Resor ökar kvinnors välmående

I en amerikansk studie fann forskarna att kvinnor som regelbundet åkte på semester inte blev spända, trötta och deprimerade i samma utsträckning som andra. Deras generella livskvaliteten ökade dessutom och så även deras prestationer på jobbet.

Resor minskar risken för hjärtsjukdomar hos män

En annan amerikansk studie visade att medelålders män som regelbundet åkte på semester löpte en minskad risk att drabbas av olika dödsorsaker i allmänhet och i synnerhet livshotande hjärtsjukdomar.

En resa kan förbättra ert förhållande

Samma studie som visade att resor är bra för medelålders män, visade också att kvinnor som regelbundet åker på semester och andra resor är mer nöjda med sina äktenskap. De som i större utsträckning stannade hemma berättade att de upplevde att den tid de spenderade hemma tillsammans med sina barn eller sin make var negativ.

Resor gör dig mindre stressad på jobbet

Om du är trött på att höra din make, fru, pojkvän eller flickvän klaga på hur det är på hans/hennes arbetsplats, är det dags för ett avbrott. Forskning på området visar att man kan minska den stress man upplever på arbetsplatsen genom att åka iväg på en resa.

Parsemester