Hit flyr du kylan 2016

När vintern är kommen och allt känns som ett enda evigt mörker, är det dags att lämna landet för varmare breddgrader. Vart ska man då bege sig för att undkomma kylan under 2016? Det finns många bra resmål att välja bland och vi kommer att ge dig några tips på sådana för att locka din reseaptit.

Kapstaden i Sydafrika

Vad kan väl vara ett bättre sätt att fly kylan på än att ge sig ut på ett safariäventyr på den afrikanska savannen? Kapstaden har också ett brett utbud av restauranger och hotell och ett aktivt nattliv. Om du fortfarande är sugen på att se vilda djur efter din safaritur, kan du även åka på ett marint safari och få se vithajar och pingviner med dina egna ögon.

Franska Polynesien

Franska Polynesien är en ö i Stilla Havet, belägen mitt mellan Australien och Sydamerika. Till skillnad från många andra paradisöar som har drabbats av zikaepidemin, har Franska Polynesien klarat sig undan eländet. Här kan du bo en mysig hydda bara någon meter över havsnivån och simma i det varma havet, medan dina kollegor tvingas skrapa bilrutan och kämpa med låssprayen.

Venedig i Italien

Venedig är en av Europas häftigaste och mest berömda resmål, tack vare sina drygt 100 små öar som är sammankopplade med broar. Det är också en av de mest romantiska platserna i världen och det milda klimatet gör Venedig till ett utmärkt ställe att spender några dagar eller veckor under vinterhalvåret.

Curaçao

Curaçao är ett område i Karibiska havet som tillhör Nederländerna, vilket syns på arkitekturen som går i alla möjliga färger. Många kända nätcasinon håller av skattemässiga skäl till här och du som vill fly från den svenska kylan gör också rätt i att resa till Curaçao. Förutom det varma vädret kan du upptäcka de historiska byggnaderna eller ta det lugnt på någon av de 30 sandstränderna.

Hit flyr du kylan 2016