golfresor

Om du är en inbiten golfare och planerar inför din nästa golfresa, finns det några saker som kan vara värda att fundera över. Det huvudsakliga syftet med resan är naturligtvis att koppla av och ägna dig åt det du gillar bäst – att spela golf, men golfen i sig är ju också en viktig faktor. Därför vill du inte spela dåligt och då finns det några enkla knep att ta till:

  • Se till att få en god natts sömn så du är i god form under golfrundan.
  • Skaffa en tillräckligt stor bil för att du inte ska bli ovän med dina golfpolare. Att sitta längre stunder i trånga utrymmen tillsammans med andra människor leder lätt till konflikter.
  • Välj ett direktflyg om möjlig. På så vis sparar du tid och tid är pengar.

Det är också viktigt att tänka på kostnaderna när du åker på golfresa, om du inte har en obegränsad budget förstås. Här får du några tips på hur du kan spara pengar på golfresor.

Ju fler golfare desto större besparingar

Ju fler desto roligare och ju fler ni är som åker på golfresa tillsammans, desto större förhandlingsutrymme har du när du förhandlar om priser med till exempel hotell och banägare.

Gå en uppvärmningsrunda först

Istället för att ge dig ut på premiumbanan direkt kan det vara bra att värma upp, särskilt om du inte har spelat på ett par månader. Försök hitta en golfbana som lämpar sig väl för uppvärmning och inled din golfresa där.

Packa smart

Se till att du packar ner alla de golftillbehör som du kan tänkas behöva under din golfresa. Du vill inte behöva köpa dem till höga priser när du väl kommit fram. Se till att ta med dig alla bollar, handskar och annat du kan behöva. Och glöm inte solskydd och myggspray.