Flygstol eller charter

En charterresa kan vara ett bra sätt att få ner priset om du vill ge dig iväg och få en bra deal på din resa. Du i vissa fall kan spara upp till flera tusen kronor på att själv boka hotell och flyg istället för att åka på charterresa, men det kan också vara precis tvärtom. Att ta hand om alla bokningar på egen hand kan dessutom vara betydligt krångligare. Så vilket är egentligen det bästa sättet att resa med flyg – flygstol eller charter? Svaret på den frågan ska vi försöka ge dig här.

Om du själv bokar flygresan ska du hålla ett extra öga på lågprisbolagen, det är nämligen hos dem du kan spara pengar jämfört med charterresan. Att flyga reguljärt med till exempel SAS eller andra flygbolag kostar vanligtvis mer än att åka på charterresa. Chartern kan dessutom ge en kortare flygtid, vilket gör att du kommer direkt till din destination utan att behöva mellanlanda i en annan storstad.

Om flygstol eller charter är det bästa alternativet för dig beror helt på dina personliga preferenser.

Charter är billigare, reguljärt flyg snabbare

Du som reser till Thailand eller andra asiatiska länder kan ofta tjäna på att knåpa ihop resan på egen hand. Det är ganska enkelt att hitta ett billigt boende och många reguljära flygbolag har ofta kampanjpriser till länder i Asien. När det gäller mer avlägsna resmål, som till exempel Mexiko och Västindien, kan det vara dyrt att flyga reguljärt och du kommer dessutom tvingas mellanlanda upprepade gånger. I sådana fall kan chartern vara både billigare och snabbare ta dig dit du ska.

Då priset är den viktigaste faktorn behöver du generellt sett vara beredd på att resan kommer bli lite bökigare. Resan till Thailand kan exempelvis gå via Bangkok, där du kan behöva byta flygbolag för att ta dig vidare. Restiden kan lätt bli längre men priset blir också betydligt lägre. Om flygstol eller charter är det bästa alternativet för dig beror helt på dina personliga preferenser.

Flygstol eller charter